عمومی

طرز تهیه ماقوت

ماقوت مشهد یکی از محبوب ‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که از موادی مانند آرد، شکر، روغن، پودر پسته و زعفران تهیه می‌ شود. همان طور که می دانید اکثر غذا ها طرز تهیه متفاوتی دارند ، در این مطلب از وورلدایونتس به برسی چند روش تهیه ماقوت مشهد می پردازیم .

ماقوت مشهد

برای تهیه ماقوت مشهد به مواد زیر نیاز داریم :

  • آرد ۵۰۰ گرم
  • پودر شکر ۲۰۰ گرم
  • روغن ۳۰۰ گرم
  • پودر پسته ۲۰۰ گرم
  • زعفران ۱/۵ گرم
  • آب ۵۰ میلی ‌لیتر

طرز تهیه :

  • آرد را در تابه‌ ای بزرگ ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا رنگش برنزه شود.
  • پودر شکر را با روغن در تابه مخلوط کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن به کمی رنگ طلایی تبدیل شود.
  • به آردی که روی حرارت بوده، پودر پسته و زعفران را اضافه کرده و هم بزنید تا مواد خوب مخلوط شوند.
  • به تدریج مخلوط روغن و شکر را به تابه‌ی آردی اضافه کنید و به مدت چند دقیقه با هم مخلوط کنید.
  • در این مرحله آب را به تابه اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه دیگر با هم مخلوط کنید.
  • حالا شما می ‌توانید مخلوط را از روی حرارت بردارید و به طور متوسط به مدت ۲۰ دقیقه کنار بگذارید تا خنک شود.
  • بهتر است مخلوط را به چند قسمت تقسیم کنید و هر بخش را در یک ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.
  • برای تزئین ماقوت خود از پودر پسته و پودر قند استفاده کنید .

ماقوت مشهد

ماقوت یزدی

برای تهیه ماقوت یزدی به مواد زیر نیاز داریم :

  • نشاسته چهار قاشق غذا خوری سر پر
  • شکر پنج قاشق غذا خوری ( بسته به زائقه می توانید کمتر و بیشتر اضافه کنید )
  • گلاب سه چهارم لیوان
  • آب دو لیوان و نیم
  • زعفران دو الی سه قاشق غذا خوری
  • خلال بادام ، خلال پسته ، پودر قند جهت تزئین

 طرز تهیه :

مواد لازم برای تهیه ماقوت شامل شکر، نشاسته، آب، زعفران و گلاب است. ابتدا شکر و نشاسته را در یک ظرف مخلوط کرده و به آن آب اضافه کنید. سپس با همزن برقی یا چنگال آرام آرام مواد را با هم مخلوط کنید. با هم زن برقی می تواند این کار را سریع تر انجام دهید.

مدتی این ترکیبات را بر روی شعله ملایم گاز قرار دهید و با هم زدن به آن ها برای جلوگیری از ته گیری مدام هم بزنید تا ماقوت به غلظت کافی برسد .

ماقوت یزدی

حرارت را در حین پخت نشاسته کم نگه دارید و با هم زدن مداوم، خامی آن را از بین ببرید. پس از رسیدن به غلظت مطلوب، زعفران و گلاب را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. سپس به مدت ۴۰ دقیقه تا یک ساعت صبر کنید تا ماقوت به غلظت مناسب برسد. در این مدت باید به خوبی آن را هم بزنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

دسر را از روی شعله گاز برداشته و در یک ظرف مناسب ریخته و به بهترین شکل آن را تزئین کنید. می توانید از خلال بادام و پسته نیز برای تزئین این دسر خوشمزه استفاده کنید. تهیه این دسر نیازمند صبر و تحمل زیادی است تا نتیجه کارتان ایده آل شود.

نوش جان !!

Related Posts

طرز تهیه آش دوغ سرعین
آش دوغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی و محبوب ایرانی...
Read more
نظریه صادق هدایت در مورد عشق چیست...
دکتر صادق هدایت، نویسنده و روشنفکر ایرانی بود که عمدتاً...
Read more
عجیب ترین میوه های دنیا
جهان پر از میوه های خوشمزه و مفید است که...
Read more
جملات زیبا و کوتاه برای کپشن و...
دردیست در این سینه که همزاد جهان است. ....... اشتیاقی که مرا...
Read more

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا