عمومی

طرز تهیه کوفته تبریزی

کوفته تبریزی یکی از غذاهای سنتی بسیار قدیمی ایران است که منشا آن شهر تبریز است. همانطور که از نامش پیداست، این کوفته خوشمزه اصالتاً تبریز بوده و با مواد مختلفی از شهرهای مختلف کشور تهیه می شود. جالب اینجاست که در برخی از رستوران های قدیمی هنوز هم این کوفته ها به روش اصیل قدیم تبریز درست می شود و به جای چرخاندن گوشت، گوشت را در ظرف بزرگی گذاشته و با دست می کوبند. د در ادامه با وورلدایونتس همراه باشید.

طرز تهیه کوفته تبریزی

برای تهیه کوفته تبریزی به مواد زیر نیاز داریم :

مواد لازم برای تهیه  کوفته تبریزی

  • برنج : یک لیوان
  • لپه : یک لیوان
  • گوشت چرخ کرده نیم کیلو الی یک کیلوگرم
  • سبزی کوفته
  • رب گوجه فرنگی
  • تخم مرغ : یک عدد
  • پیاز : یک عدد بزرگ
  • آرد نخود چی یک قاشق غذا خوری
  • زعفران به مقدار لازم
  • پیاز داغ
  • تره و مرزه
  • زرشک و گردو
  • تخم مرغ آبپز
  • نمک ، فلفل ، زردچوبه روغن به مقدار لازم

روش پخت کوفته تبریزی

مرحله اول

هنگام تهیه کوفته های سنتی تبریزی ابتدا لپه ها را چند ساعت در ظرف آب خیس می کنیم و در صورت امکان هر یک ساعت آب ظرف را عوض می کنیم تا بوی بد لپه از بین برود.

مرحله دوم

در این مرحله لپه ها را خیس می کنیم و آبکشی می کنیم سپس در قابلمه کوچکی می ریزیم و دو پیمانه آب می ریزیم و روی حرارت متوسط ​​می گذاریم تا لپه ها پخته شود سپس با آب سرد آبکشی می کنیم و کنار می گذاریم.

در این مرحله قابلمه را دوباره روی حرارت قرار می دهیم و دو پیمانه آب و مقداری نمک اضافه می کنیم.بعد از به جوش آمدن آب، برنج را شسته و در قابلمه می گذاریم. وقتی برنج نرم شد آن را می شوییم و کنار می گذاریم.

 مرحله چهارم

برنج و لپه های له شده را با هم مخلوط می کنیم و با گوشت کوب می زنیم تا پودر شوند البته لپه برنج را نمی توان کاملا پودر کرد. اگر می خواهید در وسط کوفته ها تخم مرغ قرار بگیرد، در این مرحله به اندازه کافی تخم مرغ بپزید.

مرحله پنجم

برای این کار، تخم مرغ ها را در کیسه فریزر قرار می دهیم و روی آن ها را می پوشانیم، سپس در آب جوش می گذاریم تا بجوشد، وقتی تخم مرغ ها کاملا پخته شدند، پوست آن ها را جدا می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله ششم

برای تهیه سس کوفته ها، در قابلمه مناسبی را با 4 پیمانه آب پر کنید، بگذارید بجوشد، سپس تره فرنگی خرد شده، رب گوجه فرنگی، پیاز تند، دارچین و مقداری نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید. تا بجوشد.

 مرحله هفتم

سپس اجازه می دهیم سس غلیظ شود و روی حرارت ملایم به غلظت مناسب برسد. در مرحله بعد پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و بعد از آب گیری کامل به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله آرد نخودچی را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم.بعد گوشت را با بقیه مواد به مدت 5 دقیقه ورز می دهیم تا کاملا یکدست شود.

مرحله نهم

بعد مخلوط برنج و لپه را اضافه می کنیم و 5 دقیقه دیگر ورز می دهیم تا همه مواد خوب با هم مخلوط شوند. پس از تمیز کردن، کوفته ها را به قطعات کوچک برش دهید و به مخلوط چرخ کرده اضافه کنید.

بعد تخم مرغ ها را اضافه می کنیم و مواد را خوب هم می زنیم تا کاملا یکدست شوند. در این مرحله قصد داریم توپک ها را درست کنیم، برای این منظور توپ ها را به اندازه کف دست درست کرده و کمی ورز می دهیم.

مرحله یازده

سپس وسط یک تخم مرغ سفت و مقداری گردو و زرشک و آلو می ریزیم و کوفته ها را با دست می شکافیم و وقتی کار تمام کوفته ها تمام شد در قابلمه می ریزیم.

مرحله دوازدهم

در این مرحله باید توجه داشت که آب قابلمه نباید بجوشد وگرنه باعث ترک خوردن گلوله ها می شود. بنابراین باید کوفته ها را روی حرارت بسیار ملایم بپزیم تا در هنگام پخت همچنان کاملا سالم و یکدست باشند.

 مرحله سیزدهم

توجه داشته باشید که در 15 دقیقه اول به هیچ وجه با کوفته ها دست نزنید زیرا ممکن است باز شوند.بعد از 30 دقیقه می توانید کوفته ها را در تابه برگردانید تا تمام قسمت های کوفته به طور یکنواخت پخته شود.

مرحله چهاردهم

پخت کامل کوفته ها حدود یک ساعت و نیم طول می کشد. پس از آماده شدن کوفته ها، آن ها را در بشقاب مورد علاقه خود قرار دهید و سس باقی مانده را روی کوفته ها بریزید. می توانیم روی کوفته ها را با پیاز داغ و زرشک و گردو تزیین کنیم.

کوفته تبریزی با مرغ

اگر به هر دلیلی نمی توانید از گوشت قرمز برای کوفته تبریزی استفاده کنید، می توانید سینه مرغ را جایگزین کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که تکه های مرغ را چرخ کرده و طبق دستور بالا عمل کنید، زیرا دستور تهیه کوفته تبریزی با گوشت یا مرغ تفاوتی ندارد. برخی نیز بدون گوشت و تنها با عصاره ها و تخم مرغ کوفته درست می کنند. این طرز تهیه برای گیاه خوران مناسب است.

کوفته تبریزی با سبزی مخصوص

برای تهیه کوفته تبریزی از سبزیجاتی مانند گشنیز، نعناع، ​​ترخون، مرزه و جعفری استفاده می شود. البته در برخی شهرها مانند شهرهای شمالی از سبزیجات محلی نیز برای تهیه این کوفته ها استفاده می شود تا طعم کوفته ها بهتر شود.

دلایل باز کردن کوفته تبریزی

یکی از مهم ترین دلایل باز شدن کوفته تبریزی کم و زیاد شدن مواد آن است.یکی از اجزایی که در صورت استفاده زیاد در کوفته باعث باز شدن کوفته می شود لپه ها هستند. یکی از مهم ترین دلایل ترک خوردن کوفته این است که مخلوط به خوبی ورز داده نشده است.

رایحه کوفته تبریزی

یکی از مهم ترین دلایل خوشمزه بودن کوفته ها استفاده از سبزیجات تازه است.

Related Posts

گل قهر
گل قهر، یک گیاه زینتی با ظاهری بسیار جذاب است...
Read more
کتاب معجزه شکرگزاری
در کتاب معجزه شکرگزاری، راندا برن با ارائه تمرینات 28...
Read more
بر باد رفته
بر باد رفته "بر باد رفته"، شاهکار بی‌ تکرار مارگارت میچل،...
Read more
کتاب نامه به کودکی که هرگز زاده...
خلاصه کتاب نامه به کودکی ک هرگز زاده نشد اگر پسر...
Read more

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا