طرز تهیه آش دوغ سرعین
آش دوغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است. این غذا ترکیبی از دوغ، نعناع، سبزیجات و نخود است . از آنجایی که آش دوغ در فصول گرم سال مصرف میشود، به عنوان یک غذای خنک و ملایم برای تابستان شناخته می شود. در ادامه با وورلدایونتس همراه باشید.
اصولاً آش دوغ در سراسر ایران یافت می شود . این غذا به عنوان یک غذای اصیل و سنتی ایرانی، همیشه محبوبیت بالایی داشته و به عنوان یکی از نمادهای فرهنگی کشور ما شناخته شده است . این آش به خاطر ترش بودنش محبوب است ، چرا که طعم بسیار دلپذیری دارد .
چگون آش دوغ درست کنم ؟
تهیه آش دوغ تبریزی نیز روش های خاص خود را دارد. یکی از روش های متداول تهیه آش دوغ تبریزی به شرح زیر است:
مواد لازم:
- نخود
- ۱ لیتر دوغ ترش
- یک عدد پیاز کوچک
- سبزی آش ( تره ، گشنیز ، جعفری )
- چهار حبه سیر
- برنج
- ۲ قاشق غذاخوری نعنا خشک
- ۲ قاشق غذاخوری ریحان خشک
- ۲ قاشق غذاخوری نمک
- فلفل سیاه
طرز تهیه آش دوغ :
در ابتدا مقدار روغن داخل قبلمه خود بریزید ، به ترتیب پیاز و سیر را تفت دهید تا به رنگ طلایی در آیند ، پس از اینکه سیر و پیاز طلایی رنگ شدند ، سبزی آش را که خورد کرده اید را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید و همچنان به تفت دادن ادامه دهید ، حال که سبزی های آش کمی تغییر رنگ داد و تیره شده ، نخود های پخته شده را به مواد اضافه کنید .
توجه داشته باشید که اگر نخود پخته در یخچال نداشتید ، نخود های خود را نیم ساعت خیس کنید و سپس در زود پز در حدود یک ساعت به پختن نخود ها ادامه دهید . در این بین اگر نخود پخته شده نداشتید ، زیر اجاق را خاموش کنید و پس از این که نخود ها را نیم پز کردید زیر اجاق را روشن کنید .
در ادامه نخود ها را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید ، بعد از نخود ها برنج خیس خورده را به مواد اضافه کنید . حال دوغ را به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید ، قبل از اینکه دوغ را به محتویات اضافه کنید مزه آن را بچشید ، اگر زیاد ترش بود می توانید مقداری آب به دوغ خود اضافه کنید .
حال نمک و فلفل ، ریحان و نعنا خشک شده را به آش خود اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا آش تان جا بیفتد .
در آخر می توانید برای تزئین آش خود از پیاز داغ ، نعنا داغ و چرخ کرده قلقلی استفاده کنید .
نوش جان !!!